Bosancu Zdravlje Spasio Hodža: “Efendija Mi Je Poslao Sliku Iz Jedne Džamije Kod Kalesije”

Dragan Stojković Bosanac, poznati producent i harmonikaš, uspješno se oporavio nakon hirurškog zahvata na srčanim zaliscima na beogradskom Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje prije tri godine.

Uvijek raspoložen i nasmijan legendarni muzičar javio se tada medijima iz svog doma u Beogradu, a sve vrijeme nisu prestajali da mu zvone telefoni.

– Da mi je malo da odmorim od telefona. Zovu me sa svih strana svijeta. Evo upravo dok pričamo na drugoj liniji je pjevač Andrija Drežnjak iz Mostara, a supruga na kućnom telefonu razgovora sa prijateljima iz inostranstva. Tek sada sam vidio koliko imam prijatelja. Lijepo je to znati. U nevolji se poznaju pravi prijatelji. Jedan moj prijatelj, koji je inače efendija, poslao mi je sliku iz jedne džamije kod Kalesije. On je zajedno sa vjernicima učio dovu za moje zdravlje – pričao je u razgovoru za “Faktor” Dragan Stojković Bosanac.

-Svaka čast doktorima ali iskrena molitva je ono što u ovakvim trenucima čovjeku najviše pomogne.

Nakon operacije koja je prošla u najboljem redu, legendarni muzičar zahvalan je Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje na čelu sa direktorom Milovanom Bojićem.

– Osoblje je predivno, a pored direktora bih istakao i doktore Slobodana Mićovića i Nebojšu Tasića. Oni su me tako fino obradili, da sam jedva čekao da budem operisan. Govorili su mi da je to rutinska operacija, kojih naprave pet dnevno. Lako je kada te uspavaju i operišu, ali kad se probudiš, da vidiš belaja. Na kraju najviše zahvalnosti dugujem čovjeku koji mi je dao najveću podršku i koji je sa tri telefonska poziva osigurao cijeli tretman. Pet puta dnevno je zvao moju kuću. To je Saša Popović – ispričao je na kraju Bosanac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*