Kako isprati zapušene uši. Savjet otolaringologa.

Smatra sa da su ljudske uši – organ koji se sam čisti. Za vrijeme žvakanja, kijanja, kašljanja, naslage masti nastale u ušima, same se eliminišu.

Ali, ponekad se dešava da se naslage, koje su se akumulirale u ušnom kanalu, pretvaraju u „čepove“. Uši se začepljuju. U takvim slučajevima neophodno je uraditi proceduru ispiranja ušiju, piše uspesnazena.com!

Najjednostavnije i najpristupačnije sredstvo za ispiranje ušiju i uklanjanje „čepova“ je rastvor vodonika peroksida (hidrogen).

Preporučuje se da ga odmah primjenite nakon što ste osjetili neprijatan osjećaj začepljenosti ušiju.

Ono što je potrebno jeste sljedeće :

Koristeći pipetu, nakapiti 4-5 kapi 3%-og hidrogena u uho. Kako isprati zapušene uši.

Treba da nagnete glavu, ili bolje da legnete, i ostanite u ovom položaju oko 5 minuta. Osjetićete karakteristično šuštanje u uhu, što znači da je došlo do reakcije, i „čep“ počinje da omekšava.

Nakon toga, prebrišite uvo papirnom maramicom. Za vrijeme sprovođenja procedure, štapiće za uši nemojte koristiti. Obično, hidrogen odlično savladava problem sa naslagama u ušima.

Ako nakon prvog puta, niste osjetili značajno olakšanje, ponovite proceduru još jednom poslije nekoliko sati. Istu proceduru možete uraditi i sljedećeg dana.

Izvor: uspesnazena

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*