NJEMAČKI DOKTOR OTKRIO NAJBOLJI LIJEK ZA GASTRITIS: Ova smjesa čini čuda!

Veliki dio svjetske populacije pati od nekog hroničnog probavnog problema kojeg je teško ili gotovo nemoguće tretirati. Gastritis može biti uzrokovan brojnim faktorima, ali uglavnom, stanje se javlja usljed nezdravog načina ishrane i načina života.

Dijareja i gastritis su najčešći probavni problemi širom svijeta. Postoji puno medicinskih tretmana koje ih mogu riješiti, ali one mogu biti skupe i dugotrajne, što ne odgovara svima. Jedan od najčešćih prirodnih lijekova protiv probavnih problema je menta.

Menta je biljka sa brojnim zdravstvenim prednostima i takođe je lako uzgojiti, zbog čega je potrebno da je posadite u svojoj bašti.

Čaj od mente, poznat još i kao čaj od nane, je poznat u sprečavanju bolesti desni. Primjenjuje se širom  svijeta već hiljadama godina.

Čaj od mente sadrži visoku količinu mentola u sebi, koji je poznat po svježem mirisu i po tome da aktivira receptore u organizmu. Mentol je čest sastojak u šamponima protiv peruti.

Čaj od mente je prirodni iscjelitelj koji može pomoći s tegobama kao što su bolovi u trbuhu, proljev ili zatvor. Djeluje kao sredstvo protiv nadimanja, pomažući hrani da se brže kreće kroz želudac i crijeva što je djelotvorno kod probavljanja.

Mnogi travari tvrde kako je čaj od metvice djelotvoran kod mučnine. Čaj od mente, osim što pomaže kod mučnine, smanjuje i bol u želucu.

Analgetska svojstva čaja od mente smiruju i opuštaju crijeva što djeluje na simptome iritabilnog crijeva,  i želučanih grčeva.

Mnogi ljudi konzumiraju čaj od mente kada pate od prehlade, jer je on pun kalcija, i kalija, koji daju poticaj imunološkom sistemu. Neki tvrde kako ispijanje čaja može pomoći i kod astme.

Da biste iskoristili osobine biljke, možete pripremiti jednostavni lijek koji će riješiti sve probleme s digestijom i poboljšati vaše opšte zdravlje.

Evo šta trebate učiniti:

Sastojci

  • 3-4 svježa lista mente
  • Šolja mineralne vode

Priprema

Napunite vodu u loncu, a zatim dodajte listove mente. Sada prekrijte smjesu i ostavite je 10 minuta, zatim procijedite čaj i zadržite tečnost. Pijte 2 čaše dnevno (poželjno nakon obroka) da biste se borili protiv bolova u stomaku, gastrtisa i drugih probavnih problema. Ovaj biljni čaj može smanjiti stres i smiriti vaše živce zahvaljujući njegovim sedativima.

Ovo nevjerovatno piće može da se bori protiv gastritisa i drugih probavnih problema. Potpuno je prirodno i neće ugroziti vaše zdravlje kao pilule. Aroma i okus su vrlo prijatni, a to će dati rezultate za samo nekoliko dana. Uskoro bi trebalo da se osjećate mnogo bolje,. Zbog toga predlažemo pripremu lijeka.

Izvor: krenizdravo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*