UKLONITE JE DOK SE NIJE PROŠIRILA: Sa ovim sredstvom zaboravite na buđ, zauvijek!

  1. Sa takvom napašću kao je buđ , suočavaju se mnogi. Vlaga, nedovoljna ventilacija, nagle promjene temperature, smrzavanje zidova – sve to na kraju dovodi do pojave buđi na zidovima, prozorima, ili plafonu, piše uspesnazena.com

I, ako ne posvetite dovoljno pažnje, buđ će početi da se širi po cijeloj kući, „osvajajući“ nove teritorije, i jednostavno, uništavajući kuću iznutra.

Buđ nije samo ružna pojava, ona lako može postati i opasna. Ali možete je uvijek ukloniti i spriječiti, ako se nije pretjerano proširila. Uradite to na vrijeme, jer buđ može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene tegobe kao što su kožna oboljenja, i oboljenja disajnih puteva.

Najbolji način da se oslobodite ove neprijatne pojave je eliminisanje izvora vlage, i korišćenje sredstava protiv buđi.

Postoje različiti načini u borbi sa buđi, koje ste sigurno, sa manje ili više uspjeha, već isprobale, počev od sirćeta i završavajući varikinom.

Postoji nekoliko prirodnih sredstava koji efikasno uništavaju plijesan.

Predlažemo vam da obratite pažnju na jedno od njih, koje je do sada, najefikasnije i najdelotvornije od svih prirodnih sredstava:

U pitanju je eterično ulje čajnog drveta. Ovo ulje je, zaista, najbolje prirodno sredstvo za uklanjanje buđi. Možda je malo skuplje od ostalih sredstava koje ste koristili za uništavanje plijesni u vašem domu, ali potrebna je samo mala količina.

Čajevac je – eterično ulje i zato je apsolutno bezbjedno kako za ukućane tako i za kućne ljubimce. Takođe, to je antibakterijsko i antigljivično sredstvo.

Ulje čajnog drveta je jedan od najmoćnijih biljnih antiseptika, koje se, po svojoj efikasnosti, u uništavanju patogenih mikroorganizama može porediti sa hlorom, naravno bez opasnih pratećih pojava koje hlor izaziva.

Da biste se oslobodili buđi, koristeći eterično ulje čajevca, sipajte u raspšivač 200 ml vode (jednu čašu) i dodajte jednu kafenu kašiku ulja. Malo promućkajte i naprskajte rastvor na problematičnu površinu i tako ostavite.

Nema potrebe ispirati površinu nakon tretiranja ovim rastvorom – ulje će ukloniti buđ i ne dozvoliti ponovno pojavljivanje. Ono odlično čisti i dezinfikuje površinu.

Jedini minus, ako se može tako reći, u ovom slučaju, jeste taj što ulje čajnog drveta ima malo jači miris, ali, da se ponovimo, koji je apsolutno bezbjedan po ukućane i kućne ljubimce.

Biće potrebno dan-dva da se on u potpunosti izvjetri. Po potrebi, možete ponoviti ovaj postupak.

Ovaj pripremljeni rastvor možete čuvati i koristiti u toku dužeg vremenskog perioda, jer ulje čajnog drveta ne gubi na svojoj efikasnosti.

Inače, eterično ulje čajnog drveta je bezbjedan i veoma efikasan lijek protiv mnogih bolesti, koji svaka kućna apoteka treba da ima.

Izvor: uspesnazena.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*